tiistai 14. lokakuuta 2008

Vastauksia

"Löydättekö te mitään selitystä Vancouverin mahalaskuun Washingtonia vastaan? Vain kymmenen laukausta kohti."

Vancouver oli ottelussa yksinkertaisesti uskomattoman huono. Joukkueen liike oli täysin luokatonta. Syy noin huonoon esitykseen löytyy puhtaasti asennepuolelta. Ilmesesti onnistunut Calgary-sarja oli tyydyttänyt joukkueen suurimman nälän. Washington sai luistella suoraan läpi keskialueen Vancouverin alueelle ilman estelyjä ja Canucksin purkukiekot olivat lähinnä sketsiviihdettä. Bieksan puuttuminen Vancouverin puolustuksesta näkyi yllättävän selvästi, mutta kokonaisuutena jääkiekko-ottelua on vaikea voittaa jos häviää jokaisen kaksinkamppailun.

"Mieluusti kuulisi lisää huimista tilastolöydöistä ja mullistavista tutkimustuloksista, näistä voinee kertoilla ihan yleisellä tasolla ilman että saavutettu etu katoaa.Mitkä ovat tilastollisesti merkittävimmät selittäjät joukkueen menestyksessä?Minkälaisia matemaattisia malleja käytätte analyysin pohjana? Mikä on kvantitatiivisen/kvalitatiivisen analyysin suhde? Mistä/miten keräätte tilastoaineksen NHL:ään?"

Uudet tutkimustulokset ja matemaattiset mallinnukset ovat ESBC:n arvokkainta omaisuutta ja liiketoiminnan kulmakivi. Teemme niiden eteen jatkuvasti paljon työtä, joten emme voi puhua tai vihjailla tutkimustuloksista edes yleisellä tasolla.

NHL:n tilastoja löytyy hyvin esimerkiksi NHL:n omalta sivulta NHL.comista. Live-feedistä tilastoja keräävälle ESPN on hyvä lisä.

"Mistä mielestänne johtuu, että bookersit tällä hetkellä yliarvioivat otteluiden maalioa:t? Tai ainakin teiltä on löytynyt lähes poikkeuksetta pelattavaa undereista totals-peleihin. Ero on ollut osittain jopa selkeä markkinoiden yleiseen totals-linjaan?"

NHL:ssä on alkukaudella tullut käsittämättömästi maaleja verrattuna maalipaikkojen mukaan laskettuun maaliodotukseen. Yleismaailmallinen trendi on, että 5-5:llä vastaan tehtävät maalit ovat edelleen vähenemässä ja joukkueet osaavat puolustaa yhä paremmin uusien sääntötulkintojen puitteissa. Maalimäärät tulevat NHL:ssä alkukierroksien juhlien jälkeen tippumaan.

Ei kommentteja: