perjantai 23. tammikuuta 2009

Kysymys tyhjistä maaleista

"Terve! Onko tällä kaudella tehty aiempaa enemmän maaleja "tyhjiin"?Tuntuu ainakin että niiden vuoksi +1,5-tasoitusvetoja menee niin usein väärin että niiden pelaaminen alkaa vaikuttamaan jo epämielekkäältä suhteessa +0,5- ja ML(60)-vetoihin..."

On tehty. Tyhjiin tehtyjen maalien määrät ovat olleet nousussa viimeisten vuosien aikana. Määrä on kasvanut noin 30%:lla kolmen vuoden takaisista lukemista.

Tyhjiin tehtyjen maalien korkeaa määrää selittää osaltaan se, että ottelut ovat muuttuneet entistä tasaväkisemmiksi. Yhä useampi ottelu on loppuhetkillä niin tasaisessa tilanteessa, että toinen joukkue ottaa maalivahdin pois kentältä.

Yhden maalin voittoja on tullut tällä kaudella suurin piirtein yhtä paljon kuin edeltävinä vuosina; 47% otteluista on päättynyt tälläkin kaudella yhden maalin erolla (mahdollisen jatkoajan ja rl-kilpailun jälkeen).

Tutkimme tämänkaltaisia muutoksia tulosjakaumissa, ja teemme tarvittavia muutoksia laskentamenetelmiimme aina kun niihin on aihetta. Tällä kaudella olemme olleet tähän asti hiukan epäonnisia sillä poikeuksellisen moni suuri panostus on tuhoutunut tyhjään maaliin. Pitkässä sarjassa tuurin osuus kuitenkin tulee tasoittumaan.

Ei kommentteja: