maanantai 1. joulukuuta 2008

Marraskuun kilpailun satoa, osa 1

"NHL:ssä pelimatkat ovat jokseenkin aika pitkiä kaupungista toiseen ja aikaerotkin ovat 1-6 tuntiin. Mietin, että vaikuttaako pitkät matkat pelipaikkojen välillä pelaajien suorituksiin.? Kokeneisimpiin pelaajiin matkoilla ei varmaan kovin suurta vaikutusta ole, mutta entä nuoremmat, jotka ovat vasta nousseet edustusjoukkueeseen eivätkä ole vielä tottuneet jatkuvaan matkustamiseen. Ja matkustavatko NHL joukkuuet pääosin bussilla vai lentokoneella.?"

Pelaajat ovat tottuneet matkustamiseen, mutta pitkillä matkoilla tapahtuvat aikavyöhykkeiden ylitykset tuottavat ongelmia kokeneillekin pelaajille. Kropan herättäminen peliin muutamaa tuntia aikasemmin tai myöhemmin kuin normaalisti on yllättävän hankalaa. Nykyisin NHL-joukkueet matkustavat pääosin omilla yksityislennoillaan.

"Moi, kauden NHL peleissä on tullut paljon tasapelejä
( 60min.) vaikka maalimäärät on lisääntynyt? Joillakin joukkueilla jopa yli 40%, meneekö tämäkin hajonnan
piikkiin?"

Liiga on tällä kaudella todella tasainen, mutta tasapelien suuri määrä on hajontaa.

"Ovatko konferenssien väliset ottelut mielestänne tasapeliherkempiä kuin niiden sisäiset ottelut?"

Konferenssien välisissä otteluissa on molemmille joukkueille kannattavaa ottaa piste mikäli ottelu on lopussa varsinaisella peliajalla tasan. Joukkueet eivät kilpaile tosiaan vastaan, joten tasapelin varmistaminen on molemmille edullista ja ottelussa on tätä kautta jaossa yksi ylimääräinen piste.

"Kannattaako edellisen kauden Stanley Cupin otteluparien ensimmäisiä kohtaamisia seuraavalla kaudella pelata mielestänne jollakin systemaattisella tavalla?"

Hävinnyt joukkue on normaalisti syttynyt kostaamaan edellisen kevään tappion ja tätä kautta puhdistamaan pöytää tulevaa varten. Kostofaktorin suuruus riippuu monesta seikasta, kuten playoff-sarjan luonteesta, pelaajamateriaalin ja valmennuksen vaihtuvuudesta kesän aikana ym.

Miten otatte arvioissanne huomioon (ensimmäistä kertaa) entistä joukkuettaan vastaan pelaavan pelaajan vaikutuksen?

Tällä on tavallisesti erittäin sytyttävä vaikutus pelaajalle.

Ei kommentteja: